За нас уроци китара Маестро

Уроци китара Маестро е филиал на VALENTIN‘S GUITAR ACADEMY – DUBAI,

Центърът в Пловдив стартира през септември 2021-ва година. Целта е да предоставим на желаещите да изучават този прекрасен инструмент едно строго традиционно и в същото време съвременно и интерактивно обучение, базирано на най новите течения и тенденции в педагогическата практика.  Залагаме на индивидуалният подход, крайната цел на обучението е ученика да умее да си служи с инструмента и да постигне максимално добри резултати за себе си.

Предлагаме индивидуално обучение по китара за начинаещи и напреднали.

Уроци китара

уроци китара

Какво ми трябва за да започна?

Необходимо е ученика да има собствена класическа китара. Ако нямате китара и искате да закупите, съветваме ви да се консултирате с преподавателя предварително за да ви насочи какъв размер ще е най добър за вас а също така ще ви посъветва  коя марка ще е най подходяща в зависимост от бюджета с който разполагате.

Защо уроци по китара?

Изучаването на класически инструмент, независимо какъв, е неотменна част от цялостното образование на ученика и изграждането му като личност. В общообразователните училища в България, обучението по музикален инструмент отсъства като част от програмата, с малки изключения разбира се като в специализираните музикални паралелки в някои училища, но в повечето индивидуални уроци по китара или инструмент просто липсват.

Когато става дума за уроци по инструмент, общоприетият подход е приблизително следният: „Нека да пробваме ако детето прояви интерес – няма проблеми, ако го влече ще му купим китара, ако му харесва – разбира се ще го запишем на уроци и нека да видим дали му се удава, не мисля че е музикален, струва ми се че него повече го влече рисуването т.е. детето ще учи китара или друг инструмент само ако проявява интерес, ако го влече, ако е талантливо, музикално и т. н. или ако иска.

Редица научни изследвания показват че децата които изучават музикален инструмент от ранна възраст постигат по добри резултати в останалите предмети, развиват творческото си мислене, рано започват да разбират че истинското удовлетворение от каквото и да било, идва след упорити занимания, по-лесно развиват качества като: концентрация, търпение, всеотдайност и дисциплина.