История на инструмента

Звездите на YouTube днес раздробяват китарата с иновативни, умопомрачителни рифове и лайкове, които променят музиката завинаги. Мнозина не осъзнават, че китарата или някаква нейна версия която съществува от зората на времето. История на инструмента. Точният произход на китарата все още е загадка. Думата китара вероятно идва от древногръцката дума κιθάρα (китара). Митологията приписва на Хермес създаването на първата китара от черупка на костенурка. Но много подобия на Аполон го показват с този инструмент. Този инструмент имаше дървен корпус с форма на кутия или резонатор. Две кухи рамена, свързани с напречна греда, излизат от резонатора. Първоначално инструментът имаше три струни, минаващи от напречната греда до долния му край, минаващи през мост на таблото. По-късните версии имаха до 12 низа. Древният музикант обикновено е свирил на струните с плектър, който е ранна версия на модерната пика.

История на инструмента

Свирачите използват пръстите на лявата си ръка. За да овлажнява нежелани струни и понякога спира струните или създава хармония с лявата си ръка. Соло музикантите понякога скубяха струните с пръстите на двете си ръце. Държането на китара е подобно на държането на китара. Музикантите често използват ранния еквивалент на каишка за китара с лента за през рамо. Форма на китарата от праисторията през средновековието. Историята на китарата обикновено се връща към два инструмента, уд и лютня, които предшестват писмената история. Мнозина казват, че човек, известен като Ламех, който е бил дядото на Ной и шестият внук на Адам и Ева. Е проектирал арабския предшественик на китарата. Ламех очевидно е бил вдъхновен да проектира формата на инструмента, известен като уд. След като окачи тялото на мъртвия си син на дърво. Маврите донесоха уда със себе си, когато нахлуха в Южна Испания през 711 г.

Форма на китарата от 15-ти век до наши дни

Лютнята се предлагаше в различни форми и размери, но като цяло имаше извит гръб. Инструментът преминава от египтяните на гърците и след това на римляните, които го пренасят в Европа. Първият древен графичен запис на подобен на лютня струнен инструмент се появява за първи път през 3500 до 3200 година преди новата ера. В Южна Месопотамия – Ирак, който днес е град Насирия. Изображението изобразява женска, приклекнала на лодка. Позицията на ръцете й върху инструмента показва, че свири на инструмент. Разновидности на лютни с дълги и къси вратове продължават да се появяват в илюстративните записи през цялата история на Месопотамия и Египет. Метрополитън музеите на Ню Йорк, Филаделфия. Кливланд и Британският музей показват много примери за тези изобразителни записи върху глинени плочки и папирусна хартия. Лютната еволюира значително до края на Ренесанса. Много лютни имаха до 20 или 30 струни – но подобната на лютня форма на инструмента избледнява популярността. През 15 -ти и 16 -ти век музикантите в Испания започват да предпочитат инструменти с познатата извита форма, която сега свързваме с китарите.

Усъвършенстване на китарата

Тези китари, известни като барокови китари. Ефективно замениха лютнята като най-популярния струнен инструмент за музиканти от около 1600 до 1750 г. По-нататъшни усъвършенствания, като пет курса на струни за черва и подвижни струни, направиха тези инструменти по-лесни за свирене. Виуела, която има извити страни, които придават на тялото форма на пясъчен часовник, стана популярна и в Испания. Португалия и Италия през това време. Еволюцията на испанските китари се установява през 1790-те. Те имаха стандартния тип тяло и шест струни, които наподобяват съвременната китара, но бяха по-малки. Испанският музикант и производител на китари Антонио де Торес Хурадо промени всичко това в средата на 1800-те. Като създаде стила на китарата, който даде повод за следване на всички китари. Много хора го смятат за един от най-важните изобретатели в историята на китарата.

Разлика между китарите

Китарите му се отличаваха с разширено тяло, изтънен корем и увеличена извивка в талията. Той също така замени дървените колчета за настройка с машинно обработени глави. Неговият иновативен подход към дизайна на тялото и подпорите на вентилатора, който представлява тази система. От дървени подпори вътре в инструмента, придаде на неговите класически китари техния отличителен, богат глас. Влиятелният испански китарист Андрес Сеговия наложи класическата китара на Торес като концертен инструмент. Талантливият китарист също пише сложни музикални композиции, които сега идентифицираме като музика за класическа китара. Приблизително по същото време европейците донесоха версия на испанския инструмент със стоманени струни, когато имигрират в Америка. Там модерната китара придоби нова форма и ново място в историята, с изобретяването на плоския връх. Арката и модерната електрическа китара.

Съвременните китари

Акустична китара с плоска горна част остава най-популярната форма на акустична китара. Почти два века след нейното изобретяване. Роденият в Германия американски производител на китари Кристиан Фредерик Мартин създаде плоския връх. Мартин заменя старомодното закрепване на вентилатора с X-скоби. За да помогне на тялото на китарата да се справи с допълнителното напрежение на съвременните стоманени струни. Което представляваше проблем за старите китари в стил Торес. Стегнатите стоманени струни на плоския връх също изискват от китаристите да променят стила си на свирене и да използват по-често кирки. Което коренно променя типа музика, свирена на тези инструменти. Мелодиите на класическите китари са прецизни и деликатни. Например, докато стоманените струни създават ярка, задвижвана от акорди музика. Обикновената употреба също предизвика еволюцията на пикгарда, който сега се вижда под звуковия отвор на повечето китари с плоски връх.

Създаване на китари

Мнозина приписват на Орвил Гибсън създаването на архтоп китарата. Тази китара разполага с F-дупки, извити горна и задна част и регулируем мост. Който увеличава тона и силата на звука на инструментите. Гибсън създава китари с тела, подобни на виолончелата, което помага на инструментите да произвеждат по-силен звук. Джаз и кънтри музиканти бързо прегърнаха тези китари; биг лентите и суинг лентите също са използвали плоски върхове. Джордж Бошамп и неговият партньор Адолф Рикенбакър печелят първия патент за електрическата китара през 1931 г. Много други изобретатели и производители на китари работят върху електрически версии на тези стари инструменти приблизително по същото време. Les Paul е пионер в китарата с плътно тяло, произведена от Gibson Guitars. Например, Leo Fender изобретява Fender Telecaster през 1951 г. Заедно Fender Telecaster, Gibson Les Paul и Gibson SGs помогнаха на китарите от миналото да се превърнат в електрически китари. С твърдо тяло което все още се използва днес.