Цифров тунер

Тунерът е отделно устройство, компютърна програма или телфонно приложение която улеснява настройването на музикални инструменти, в нашият случай китара. Цифров тунер. Ако използвате тунер за да настройвате китарата си е необходимо да знаете буквените означения на нотите: ми-“E”, си-“B”,сол “G”, ре-“D”, ла-“A”, и 6та струна ми-“E”. Свирейки на избраната от вас струна, тунерът ви показва дали тонът е нисък или висок спрямо определен параметър. И вие посредством въртене на съответният ключ нагласяте височината на струната до определената нота. Когато настройвате с тунер е добре околко вас да е тихо за да не се смущават електронните му сенсори от излишни шумове и звуци. Има и тунери които се защипват на главата на китарата и не се вллияят от външни шумове.

Цифров тунер

Безспорно за да музицирате качествено ви е необходим подходящият инструмент, като начинаещ китарист ви съветваме да се консултирате с наш преподавател преди да направите крайният избор за китарата която ще закупите, за вас или вашето дете. Не е добра идея да се доверявате напълно само на търговците, не забравяйте че вие или вашето дете сте начинаещи и е много лесно да бъдете подведени. Но все пак ето накои неща които ще ви помогнат да направите своя избор ако сте решили да купувате китара. На първо място, тъй като ще изучавате класическа китара ви е необходима класическа китара с найлонови струни, никаква друга.

Цифров тунер

Ако китарата е за вашето дете то тя трябва да е съответният размер (3/4, 1/2 или 4/4). Струните да са относително близо до грифа това осигурява лесното и приятно свирене, но да не са и прекалено ниско защото ще се опират в прагчетата. Китарата трябва да е без видими дефекти, по възможност да е лека, добре балансирана. Прегледайте магаренцето, ако не е добре закрепено лесно разберете. Пробвайте ключовете дали се въртят лесно дали горното и долното мостче са добре ориентиран спрямо грифа. Но в заключение, най-добре е съвет от специалист затова не бързайте с покупката преди да сте се срещнали с бъдещият си преподавател.