Упражнения на инструмент

Колко време да се упражнявам за уроци по китара. Това са основни уроци за подобряване на техниката на игра. Упражнения на инструмент – китара. Тези упражнения просто не могат да бъдат пропуснати. Ежедневни дейности, които насърчават развитието на пръстите, разтягат и укрепват мускулите им, повишават способността за синхронна игра и подобряват чувството за ритъм и слуха със 100%. Изсвирете упражнението внимателно и чисто! Не бъдете мързеливи! Свирете с метронома! В крайна сметка ефективността ще ви изненада приятно. Като за начало можете да свирите с 40 удара в минута. След стабилна и уверена игра увеличете темпото с 10-20 удара в минута. Ако наистина искате да развиете пръстите на лявата си ръка, тогава не забравяйте да следвате всичко по-горе! Да преминем от думи към дела: Упражнението се извършва с четири пръста на лявата ръка, поради което се нарича „1-2-3-4“.

Упражнения на инструмент за свирене

Трябва да започнете с горния – шести низ. Натиснете го с показалеца си на първия праг и извлечете звук, след което, без да го премахвате, поставете средния си пръст върху втория праг на същата струна – извлечете звука, оставете го на място, след това затегнете струната на третия праг с безименния си пръст – извлечете звука и затворете веригата малкият пръст е на 4-ти праг. След това премахнете всички пръсти и повторете действията, но вече от втория праг и така всеки път преместете един праг нагоре по грифа до 12-ия праг. Защо пръстите трябва да се прищипват и да не се отделят след издаване на звука? В бъдеще това ще допринесе за ефективна музика с високо темпо. След като стигнете до 12-ия праг, движете се в посока, обратна на първия праг.

Съвети за упражнения

Упражнения на инструмент. Вече не е необходимо да оставяте пръстите си натиснати. Не е трудно да се досетим защо. В резултат на това: като свирите на шестата струна отдолу нагоре и отгоре надолу, връщайки се към първия праг, спуснете показалеца до петата струна и направете същото, след това на четвъртата – трета, втора и първа струни. Това ще бъде финалът на това упражнение. Колкото до дясната ръка: По време на цялото упражнение двата пръста действат последователно: индекс-среден-индекс-среден и така нататък. Ако ви е по-удобно да използвате безименния вместо средата, тогава го използвайте. Лично на мен ми е по-удобно първият вариант. Китарата трябва да се свири с променлив удар: отгоре надолу и отдолу нагоре и така нататък.

Характеристика за свирене на китара

Характеристики при свирене на китарата: трябва да работите само с китката, но не и с цялата ръка. Тази грешка възниква след умора на перото за свирене. Затова периодично правете паузи и разклащайте добре двете си ръце. С течение на времето, с постоянни тренировки, издръжливостта на пръстите ви ще се увеличи значително, като по този начин ще ви вдъхнови да продължите да развивате техниката си на свирене!Поздрави за втория урок по упражнения за китара за бързо развитие на пръстите. Наистина се надявам, че сте работили усилено върху първото упражнение и сте се подготвили за по-предизвикателни и интересни тренировки. Нека поговорим малко за мотивацията. След първото упражнение техниката ви вече трябва да се подобри ако не сте се изнервили, но това не е достатъчно. Въпреки факта, че ще преминете към второто упражнение, все още трябва постоянно да тренирате предишното и по този начин да го консолидирате.

Второ упражнение на китара

В крайна сметка, когато имате дузина всякакви упражнения, тогава едва ли ще искате да загубите най-лесното. Ето защо, докато има време да усъвършенствате техниката на свирене до автоматизация, трябва да зарежете всичко и да го направите, така че по-късно със сигурност никога няма да забравите! Ще бъде много полезно, ако запишете видеоклип на вашето свирене. Това ще добави интерес към обучението и ще има полза като отвън винаги е по-лесно да забележите проблемните зони, особено след известно време. Това ще ви даде усещане за собственото ви израстване и ще добави мотивация за нови победи. Упражненията ви позволяват да практикувате лесния преход от една струна към друга, докато свирите, например, солови партии. Може би затова много професионални китаристи загряват пръстите си, като го свирят преди концерт. От думи към дела: Това упражнение се различава от първото само по това, че трябва да го изсвирите с 4 ноти на всяка струна и едва след това да се придвижите нагоре.

Как да боравим със струните

И така, след като изсвирихме първите 4 прага на 6-та струна, слизаме до петата и също преминаваме 1, 2, 3, 4 праг, след което тръгваме надолу до 3-та струна – свири 4 праг – слез до 2-ра струна – свири 4 праг – отиваш на 1 струна като преминаваш през 4 праг. След това се движим в обратен ред, но се движим нагоре с един праг. Последователността на пръстите вече трябва да бъде обърната. Връщайки се обратно към шестата струна, но вече показалецът ще бъде на 2-ри праг. Преминете към следващия праг нагоре по грифа и изсвирете 4 ноти на всяка струна. Още веднъж на първия, преместете отново един праг нагоре и отидете нагоре до 6-та струна. И така, постепенно се движим нагоре по врата. Не мисля, че си струва да се обяснява допълнително. Структурата на упражнението вече трябва да е ясна. По принцип предаваме до 12-ия праг на първата струна. Това ще бъде краят на цялото упражнение – 2. И не забравяйте да свирите заедно с метронома. Това е основата на всички основни неща!

Добре дошли в упражнението за трети пръст

Това упражнение по-специално, тренира независимостта на пръстите и тяхната синхронизация. Повишава издръжливостта. Укрепва или загрява мускулите на пръстите и китките, увеличава плавността на прехода от струна към струна. Упражнения на инструмент. Структура на упражнението. Също така трябва да свирите четири ноти, само че сега на две струни, а не на една. Подробно, започвайки с 6-та струна на първия праг, свирим четири ноти с всеки втори звук на долната струна. Започвайки от първия праг, свирете на 6-та и 5-та струна и преместете показалеца си нагоре с един праг на всеки 4 ноти. И така до 12-ия праг: След това се връщаме назад: пета-шеста-пета-шеста струни, от 12-ия праг към първия: Връщайки се към 1-ви праг на 6-та струна, скочете до 5-ия и следвайте следващия чифт струни 5-та и 4-та, също до 12-ия праг и обратно. Следващият чифт струни ще бъде четвъртата и третата, след третата и втората и накрая 2-рата и 1-вата струна. Дясната ръка свири със същото редуване на пръсти: индекс-среден-индекс-среден.

Разлика между упражненията

Разликата от първото и второто упражнение е, че тук всеки пръст ще има своя струна, а не една и съща. Заключение: Нищо сложно. Ние свирим четири ноти на чифт струни, всяка втора нота се свири на долната струна. На всеки 4 ноти преместваме 1 праг нагоре по грифа. Така до 12-ти праг и обратно. След като изсвирим един чифт струни, пренареждаме показалеца. Пръста се поставя на долната струна и започнете да свирите на следващия чифт струни. Не забравяйте да свирите заедно с метронома! Радвам се да Ви видя в четвъртото упражнение за развитието на пръстите! Spider Movement е може би най-популярното упражнение сред китаристите. Това е един вид подобрено продължение на третото упражнение. Не е трудно да се отгатне, че името е получено поради сходството на движението на лявата ръка с движението на паяк. Ще говорим и за четири бележки в една група. И както в третото упражнение, те се свирят на две струни, а не на една:

Последователност на пръстите

Започнете от 1-ви праг на 6-та струна и изсвирнете 4 ноти. Не забравяйте да следвате последователността на пръстите. Началото е точно същото като в третото упражнение. Тоест всяка втора нота трябва да звучи на долната струна. Свирете на две струни всеки път, започвайки от първия праг. Като сте на първата струна, преместете се с 1 праг нагоре, както в упражнение – 2. След това се движим в обратен ред – издигайки се отново до шестата струна. Последователността на пръстите вече ще бъде: amip. Връщайки се към 6-та струна праг 2, преместваме един праг по-високо и отново слизаме до първата струна. И така до 12-ия праг. Кратка диаграма: Трябва да започнете с 6-та струна на първия праг. Свирим на две струни, от шеста до първа. На горните и долните струни всеки път, когато движим 1 праг нагоре по врата и така до 12-ия праг. Следващото упражнение е продължение на 4-то. Това упражнение е малко по-трудно, но е изключително необходимо за пръстите на лявата ръка!

Структура на упражнението

Отначало ще трябва да помислите малко, а след това всичко ще върви като по часовник. Ще трябва само да наблюдавате свободните движения на леко изтощените си пръсти. И за радост няма да има граница! При надиграване общата картина на движението на лявата ръка изглежда същата като в упражнение-2. Свирим първо от шестата надолу до първата струна, само че тук извличаме по 2 ноти на всяка струна. Победете първите 4 прага – 2 на всяка струна: Веднъж на 1-ва струна, отстъпете малкия пръст с един праг по-високо и отидете отново нагоре до шестия. Ние също бихме 4 прага, но без да докосваме 1-ия. На 6-та струна, отстъпете едната част нагоре. След това слизаме до първия и така нататък до 12 прага. Нека обобщим: Започнете от първия праг на 6-та струна, изсвирнете две ноти на всяка струна – слизайки до първата. Увеличете един праг и свирете на заден ход, преминавайки към шестата струна. При крайните струни всеки път отстъпваме един праг и повтаряме горното. И така до 12-ия праг на първата струна.

Структура на упражнението

Упражнения на инструмент за китара. В този случай трябва да започнете от 2-ри праг на 6-та струна. Съответно, когато преминете от първата струна към шестата, редът на пръстите ще бъде обратен. Не забравяйте, че когато се движите надолу от шестия към първия. Пръстите трябва да останат натиснати до следващото движение на индекса. И не забравяйте да изпълнявате всички упражнения с метроном.