Когато стане дума за обучение по китара, повечето хора си представят деца в час по музика. Общоприето е да се смята, че обучението по китара е само за млади хора, но това не е вярно! С китара могат да се занимават хора от всички възрасти. Всъщност има много предимства в това, да се научите да свирите на китара като възрастен. Ето 5 причини, поради които би било добре да обмислите възможността да се захванете с изучаването на този инструмент:

  1. Заниманиата с китара са чудесен начин за релаксация и разтоварване от стреса. Свиренето на китара е чудесен начин да се отпуснете след дълъг ден. Тя може да ви помогне да изчистите ума си и да се съсредоточите върху настоящия момент. Уроците по китара може да са идеалното занимание, което да ви помогне да се освободите от стреса. Като китарист умът ви е свободен от всички други грижи и притеснения, тъй като се фокусира единствено върху уменията за създаване на музика за продължителен период от време – което наистина може да направи чудеса, когато се полагат правилни грижи!
  2. Свиренето на китара може да помогне за подобряване на когнитивните ви функции. Неотдавнашно проучване, публикувано в списание Frontiers in Psychology, установи, че свиренето на музикален инструмент може да помогне за подобряване на когнитивните ви функции. Проучването установи, че свирещите на китара имат по-добра работна памет, изпълнителни функции и вербални умения от тези, които не свирят на китара. Водещият автор на изследването, д-р Тереза Марчезе, заяви, че резултатите показват, че „музикалното обучение може да бъде ефективен инструмент за подобряване на когнитивните умения в зряла възраст“ Тя добави, че свиренето на китара може да помогне за подобряване на паметта, вниманието и способността за решаване на проблеми. Ако търсите начин да подобрите мисловният си капацитет, ученето на китара може да е добър вариант.
  3. Свиренето на китара повишава креативността и уменията ви за решаване на проблеми. Освен че подобрява когнитивните ви функции, свиренето на китара може да повиши креативността и уменията ви за решаване на проблеми. Проучване, публикувано в списание PLOS One, установи, че китаристите са по-способни да решават проблеми творчески от тези, които не свирят на китара. Авторите на изследването предполагат, че свиренето на китара „тренира мозъка да генерира нови идеи и да мисли творчески“
  4. Свиренето на китара помага в социализирането. Ако търсите начин да се запознаете с нови хора и да създадете нови приятелства, ученето на китара може да бъде чудесна възможност. Свиренето на китара може да бъде чудесно средство за разчупване на леда и е добър начин да се сближите с хора, които споделят вашите интереси.
  5. Свиренето на китара ви помага да бъдете по самоуверени. Едно от най-хубавите неща при свиренето на китара е, че то може да ви помогне да изградите увереност. Ако сте срамежливи или интровертни, китарата в ръцете ви може да ви даде голям тласък. Свиренето на китара също така ви прави по-достъпни и може да бъде чудесен ледоразбивач на партита или социални събирания. Койне обича човек, който може да свири на китара?

Ето ви пет чудесни причини да учите китара като възрастен. Защо да не опитате? Може би ще се изненадате колко много ще ви хареса. И кой знае, китарата може да се превърне в любимото ви хоби. А защо не и в професия? Случвали са се и по-странни неща!

Благодарим ви, че прочетохте. Надяваме се че информацията ви е била полезна!

За да научите повече за уроци по китара в Пловдив, разгледайте нашия уебсайт или ни се обадете. Ще се радваме да ви помогнем да започнете.