Лесно е да се увлечете в забързаното си ежедневие и да забравите за ангажиментите които сте поели. Това особено важи за неща като уроците ви по китара или вашите фитнес занимания. Спецификата на тези неща е такава че те лесно могат да бъдат пренебрегнати или оставени някъде в страни. Нищо съществено нама да се случи ако да речем тази седмица не отидете на урок по китара. Въпреки това, ако искате да се усъвършенствате като музикант, е важно е да се организирате и да  посещавате всичките си уроци. Предлагаме ви седем съвета, които биха ви помогнали да избегнете пропускането на уроците си по китара:

  1.  Не отлагайте урока си по неуважителни причини. Едно от основните неща на които трябва да се научите е да не пропускате урока си по китара просто ей така. Да речем защото приятелите ви ви канят на кафе по същото време или вие се чувствате неподготвен за урока и предпочитате да не го посетите. Причините могат да бъдат хиляди но нито една от тях не е уважителна това са само поводи.
  2.  Сложете си аларма. Друг чудесен начин да се уверите, че няма да пропуснете уроците си по китара, е да си сложите аларма на телефона. Можете да зададете седмично напомняне, което се включва даречем всяка сряда в пет вечерта. за да ви напомня да се подготвите за предстоящият урок в четвъртък.
  3. Организирайте урока си по едно и също време всяка седмица. Уговорете се с учителя си да направи урока ви по китара по едно и също време всяка седмица. С течение на времето вие подсъзнателно ще започнете  да свързвате определеното време от седмицата с урока си по китара. По този начин вероятността да забравите за него ще бъде по-малка.
  4.  Поставете урока  в календара си. Поставете урока по китара във вашият календар или списък, наред с другите важни ангажименти които имате за седмицата. Това ще ви помогне да започнете да възприемате тази дейност като нещо неотменно от вашето ежедневие.
  5. Споделете с приятелите и семейството си за вашите уроците. Един от най-добрите начини да сте сигурни, че няма да пропуснете уроците си по китара, е като кажете на приятелите и семейството си за тях. Това по някакъв начин ще провокира чувството ви за отговорност. Ако те са на ясно с вашият график дори биха ви напомнили, ако случайно забравите.
  6.  Следвайте целта си с всеки урок. Със сигурност имате цел на вашите занимания по китара. Каквато и да е, тя си ваша. Следвайте я, напомняйте си постоянно защо свирите на китара. Така ще ви е по-лесно да останете мотивиран и фокусиран. Когато знаете, че целта ви е да научите например определена пиеса до края на месеца или до края на зимата, ще сте по мотивирани да посещавате уроците си и да се занимавате редовно.
  7.  Забавлявайте се! Да, забавлявайте се! Свиренето на китара е чудесен начин за разтоварване и приятно прекарване на част от свободното време. Ако постоянно си напомняте за това, ще започнете се наслаждавате на самият процес. Тогава ще ви стане по-лесно да се придържате към графика си.

 

Ако следвате тези малки съвети, скоро ще видите че урокът ви по китара ще се превърне в едно от най-любимите ви занимания. Ще започнете да го очаквате с нетърпение . Разбира се когато започнете да посещавате уроците си редовно без да пропускате вие ще напредвате по-бързо с китарата. А това допълнително ще ви мотивира повече и повече…